Etelä-Savo lukuina

Etelä-Savo lukuina

Tervetuloa tutustumaan Etelä-Savoon!

Etelä-Savo (ruot. Södra-Savolax) on noin 150 000 suomalaisen kotimaakunta kaakkoisessa Suomessa. Harvaan, mutta kauttaaltaan asuttu Etelä-Savo sijaitsee vain parin tunnin juna- tai automatkan päässä kahdesta metropolista; Suomen pääkaupunkiseudusta sekä Pietarista. Maakunta tunnetaan ehkä parhaiten Saimaasta, sen saaristosta ja norpasta, mutta myös Mikkelin torista, Savonlinnan Oopperajuhlista, Pieksämäen vetureista ja Heinäveden luostareista. Etelä-Savo on myös Suomen järvisintä ja metsäisintä aluetta ja yksi maan suosituimmista lomanviettoalueista.  

Etelä-Savon väestö on maan ikääntyneintä ja työikäisten ja lasten osuus on maakunnassa keskimääräistä pienempi. Maakunnan elinkeinorakenne on maan alkutuotantovaltaisin ja julkisen sektorin merkitys aluetaloudessa keskimääräistä suurempi. Teollinen tuotanto nojaa vahvasti metsäklusteriin, suurimpina toimialoina mekaaninen puunjalostus ja konepajateollisuus. Palveluelinkeinot on maakunnan suurin työllistäjä; kaksi kolmesta maakunnan työllisestä toimii palvelusektorilla.

Haluatko tietää lisää maakunnasta? Etelä-Savo lukuina -osiosta saat kattavan kuvan maakunnan nykytilasta sekä viimeisimmästä kehityksestä.  Osioon on koottu monipuolista, tuoretta ja tulkittua tietoa maakunnasta sekä sen keskeisimpien yhteiskunnallisten ja taloudellisten tunnuslukujen sekä ympäristön tilaa kuvaavien indikaattoreiden kehityksestä.  

Tiedot perustuvat pääasiassa erilaisiin tilastolähteisiin. Aineistoa pidetään ajan tasalla ja päivitetään sitä mukaan kun uudempaa tilastotietoa on saatavilla.  

Perustiedon ohella kunkin aihealueen yhteyteen on koottu myös mielenkiintoisia, teemaan liittyviä lisätietoja (mm. raportteja, katsauksia ym.).  

Päivitetty 05.04.2016

Tulosta sivu
EU
Vipuvoima
EAKR
Ely
Maakuntaliitto