Signaaleja maailmalta

Signaaleja maailmalta

Tälle sivulle on kerätty erilaisia heikkoja signaaleja omasta toimintaympäristöstämme sekä muualta maailmalta. Heikot signaalit ovat yksittäisiä, tästä päivästä nousevia havaintoja, merkkejä ja ilmiöitä, jotka voivat toteutumishetkellään olla epätodennäköisiä ja satunnaisia, mutta nousta tulevaisuudessa voimakkaiksi ja merkittäviksikin kehityssuunniksi eli trendeiksi. Käytännössä heikko signaali voi löytyä esimerkiksi lehtiartikkelista, televisiosta, mainoksesta, valokuvasta tai vaikkapa kadun kulmasta. Heikkoja signaaleja yhdistää  se, että ensireaktiomme niihin on yleensä ihmetys, kummastus tai epäusko -tai kaikkia niitä yhtäaikaa. Heikot signaalit poikkeavatkin usein jollain tapaa totutuista ajatusmalleistamme ja pistävät pohtimaan asioita uusista näkökulmista.  

Tulevaisuuden ennakoinnin kannalta heikot signaalit ovat kiinnostavia siksi, että ne voivat kertoa jotain tärkeää tulevista suurista muutoksista. Niiden avulla voidaan siis hahmotella tulevaisuutta ja jäsennellä erilaisia haasteita ja mahdollisuuksia, joita signaalit voivat toteutuessaan eteemme tuoda.  

Tälle sivulle koottujen heikkojen signaalien tarkoitus onkin tarkoitus herättää pohtimaan, mikä merkitys signaaleilla voisi voimistuessaan olla tulevaisuutemme kannalta. Löytyisikö heikoista signaaleista jotakin, johon erityisesti Etelä-Savon kannattaisi tarttua ja josta maakunta voisi löytää tulevaisuudessa löytää uusia kasvun mahdollisuuksia?

Halutessasi voit jakaa signaalin herättämät ajatukset tai kommentoida muiden lukijoiden kirjoittamia ajatuksia signaalien yhteydessä olevan "kommentoi" -työkalun avulla.  

RSS-syötteen tilaamalla saat tiedon uusista signaaleista suoraan sähköpostiisi!  

 


Valitse vuosi: 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 |

Sitran trendit 2017-2018 22.05.2017
Lue lisää »


Uudenlaisella ennakoinnilla uuteen maakuntaan 22.03.2017
Lue lisää »


Metsäbiotalouden merkitys Etelä-Savolle suuri 03.01.2017
Lue lisää »


EU
Vipuvoima
EAKR
Ely
Maakuntaliitto