Suoraan sisältöön

Loskaa niskaan! - haasta oppilaitokset auttamaan osaamiskysymyksissä


Yrittäjä ja työnantaja! – tule mukaan ja esitä meille kysymyksiä, ajatuksia ja parantamisehdotuksia osaamiseen ja työvoiman saantiin liittyvissä kysymyksissä. Vaarana on saada meidät kylään pullien kera!

Työpajassa kuulet paikallisten yritysten löytämiä ratkaisuja ja menestyksen avaimia. Kerää parhaat vinkit omaan työkalupakkiisi. Pääset vaihtamaan ajatuksia muiden kanssa ja tuulettamaan sanaista arkkuasi. Me kuuntelemme ja etsimme ratkaisuja.

Päivän Ohjelma:

14.00 - 14.10 Tervetuloa tilaisuuteen

Teema 1: Osaajien löytäminen Löytyvätkö osaajat Etelä-Savosta vai muualta?

14.10 - 14.30 Teemaan alustaa Tuomas Jääskeläinen, Mikkelin Pesula Oy

14.30 – 15.00 Keskustelu Teams pienryhmissä

Teema 2: Osaamisen laajentaminen Minkälaista osaamista yritykset tarvitsevat?

15.00 – 15.20 Teemaan alustaa Joni Karhinen, Pro-Tot Oy

15.20 – 15.50 Keskustelu Teams pienryhmissä

Teema 3: Yrityksen toiminnan kehittäminen Miten yritys voi kehittää toimintaansa ja miten saada uusia ideoita?

15.50 – 16.10 Teemaan alustaa John Lahtinen, ANDRITZ Savonlinna Works Oy

16.10 – 16.40 Keskustelu Teams pienryhmissä

16.40 – 16.50 Savostamo verkkopalvelun esittely

ELY/Te-toimiston edustajan kommenttipuheenvuoro

16.50 – 17.00 Yhteenveto ja loppusanat

Työpaja on tarkoitettu yrittäjille ja työnantajille.

Ilmoittautuminen tilaisuuteen 13.11. mennessä osoitteessa: https://link.webropol.com/ep/loskaa

Tilaisuuden teemoihin alustavat yrittäjät

Joni Karhinen, Pro-Tot Oy

”Opi ja muutu” koskee kaikkia osapuolia - vastuu ei ole vain opiskelijoilla ja oppilaitoksilla, vaan jokaisen tulee muuttua edistääkseen nykyajan ja tulevaisuuden työelämää.

Joni Karhinen on Pro-Tot Oy:n toimitusjohtaja. Hän on myös Etelä-Savon vuoden nuori yrittäjä vuonna 2023. Pro-Tot Oy on Pieksämäellä sijaitseva konepaja, joka tarjoaa teollisuudelle monipuolisia palveluita, kuten suunnittelua, koneistusta, hitsausta, levytöitä, kokoonpanoa, asennusta, kunnossapitoa, prosessiputkistoja ja automaatiota. Yrityksen asiakaskunta koostuu elintarvike-, betoni-, puu- ja kaivosteollisuuden yrityksistä. Yrityksen liikevaihto oli 5,58 miljoonaa euroa vuonna 2022. Yritys työllistää noin 40 henkilöä, ja sillä on toimipisteet myös Kuopiossa ja Mikkelissä.

Joni alustaa keskusteluteemaan Osaamisen laajentaminen: Minkälaista osaamista yritykset tarvitsevat?


Tuomas Jääskeläinen, Mikkelin Pesula Oy

”Kasvua monikulttuurisen porukan voimin”

Tuomas Jääskeläinen on aloittanut Mikkelin Pesula Oy:n toimitusjohtajana 1.9.2023 alkaen1. Hän on työskennellyt aiemmin mm. Osuuskauppa Suur-Savolla eri päällikkötehtävissä, ja siirtynyt Mikkelin Pesulalle 1.1.2023 siivoustoimenjohtajan tehtävästä siivouspalveluiden liiketoimintakaupan yhteydessä. Mikkelin Pesula Oy on Osuuskauppa Suur-Savon ja Etelä-Savon hyvinvointialueen omistama mikkeliläinen valtakunnallisesti merkittävä puhtauspalvelualan yritys.

Tuomas alustaa keskusteluteemaan Osaajien löytäminen: Löytyvätkö osaajat Etelä-Savosta vai muualta?


John Lahtinen, ANDRITZ Savonlinna Works Oy

"Laatua liiketoimintaan"

John Lahtinen on Andritz Savonlinna Works Oy:n johtaja. Andritz Savonlinna Works Oy on Savonlinnassa sijaitseva konepaja, joka toimittaa koneita, laitteita ja palveluja maailmanlaajuisesti paperi- ja selluteollisuudelle. Yritys kuuluu kansainväliseen Andritz-konserniin, joka on yksi maailman johtavista teknologiatoimittajista eri teollisuudenaloille.

John alustaa keskusteluteemaan Yrityksen toiminnan kehittäminen: Miten yritys voi kehittää toimintaansa ja miten saada uusia ideoita?


Tilaisuuden järjestää Etelä-Savon maakuntaliiton ESR-rahoitteinen Punos - osaamisen verkostot ja toimintatapojen kehittäminen Etelä-Savossa -hanke yhteistyössä Savonlinnan kesäyliopiston, Mikkelin kesäyliopiston, KasvuEsedu Oy:n, Ammattiopisto Samiedun ja Sami-Palvelut Oy:n, Xamk Pulsen kanssa, sekä Etelä-Savon Yrittäjien kanssa.